Szolgáltatásaim

Kapcsolati konzultáció

A kapcsolati kérdések - legyen az párkapcsolati, családi vagy baráti - mindannyiunkat érintő kérdések. Ahogy a minket körülvevő környezet, úgy a kapcsolataink is meghatározó, nagymértékű átalakuláson estek át az elmúlt néhány évtizedben és ezekhez a változásokhoz nem minden esetben tudunk sikeresen vagy jól alkalmazkodni.

Az információs környezet mindent meghatározó fejlődésével a kapcsolatok alakulásában naponta találkozunk új, mindaddig ismeretlen jelenségekkel, amelyek igénybe veszik az alkalmazkodó képességünket és azt is eredményezhetik, hogy nem találjuk a helyünket a világban, a szűkebb vagy tágabb környezetünkben.

Úgy tűnik, hogy minél inkább vagyunk képesek békében és jól lenni önmagunkkal (értve ez alatt a reális önismeretet, igényeink ismeretét és felismerésének a képességet, szándékaink és törekvéseink, lehetőségeink felmérésének képességét, a megfelelő kommunikációt és még sorolhatnánk), annál közelebb leszünk az áhított boldogsághoz és elégedettséghez is a kapcsolataink terén. Kapcsolati konzultációnk keretében a kapcsolatok körében jelentkező nehézségek megoldásán dolgozunk.

Elakadások feloldásának támogatása

Életünk során gyakran érezzük úgy, mintha egy helyben járnánk, hogy meg kell oldanunk egy helyzetet, de mintha valamilyen fal lenne előttünk, ami nem enged tovább, mintha szinte az orrunk előtt lenne a megoldás, de sehogy sem vesszük észre azt. És olykor nagyon nehéz helyzetekbe sodródunk, amiből nem is látjuk a kiutat.

Ezek az élettel együtt járó elakadások, amelyek megoldásában jól jön egy külső, irányt mutató segítség. Ezek a helyzetek gyakran együtt járnak egy, szinte az elviselhetetlenségig fokozódó feszültséggel, amit a legjobb mielőbb "kezelni", mert a hosszantartó fennállása komoly problémák forrása lehet, és ezzel egyidőben pedig nehezíti a fennálló helyzet megoldását.

Szolgáltatásommal segítelek túllépni és megoldani az elakadásod oly módon, hogy nemcsak az aktuális helyzetben találj megoldást, hanem életed során a hasonló helyzetekben már minden támogatás nélkül tudd venni a soron következő akadályt.

Gyász- és veszteségfeldolgozás

Az emberi élet velejárói a veszteségek, az elmúlás, a halál. Minden veszteség feldolgozása, legyen az valakinek a halála miatti, válás, munkahely elvesztése, egy családi vagy baráti kapcsolat megszakadása vagy valamely szeretett társállat elvesztése, mindegyik veszteség mély fájdalommal és a világképünk, az élethez való viszonyulásunk megrendülésével jár.

A veszteségek, a gyász feldolgozása a legtöbb esetben hosszú hónapokat, olykor több, mint egy évet is igénybe vehet, azonban szükségszerű folyamat. A fel nem dolgozott veszteség - gyász komoly terhet jelent az emberi élet teljes további folymatára, megnehezíti a mindennapi életvitelt és a késöbbi életszakaszokban bekövetkező újabb veszteségeket hatványozottan felnagyíthatja, méginkább megnehezítheti, akár indokolatlanul is nagyobb nehézséget okozva az azzal való megküzdésben. A veszteség- és gyászfeldolgozás folyamatában különösen sérülékenyek a gyermekek, a serdülőkorú fiatalok és az idősebb korosztály tagjai és azok, akik életmódjuk miatt kevesebb időt és figyelmet tudnak szentelni a feldolgozás folyamatára.

A gyász nehéz folyamat mindenki számára, az elmúlással való szembesülés tartózkodást - ellenállást vált ki, ez pedig azt eredményezheti, hogy ebben a folymatban a gyászoló egyedül marad. A folyamat természeténél fogva hosszú időszakot vesz igénybe, ebben a gyászoló környezete pedig nem tud megfelelő partner lenni, elfárad és ez is vezethet ahhoz, hogy társtalan marad ezen az úton, abban az időszakban, amikor leginkább szüksége lenne támogatásra. Ez a gyászfolyamat elakadásához is vezethet.

A veszteségek és a gyász feldolgozásának szakértő kísérése a gyászolót megkönnyebbüléséhez, a folymat megéléséhez és a továbblépéshez segíti hozzá, a veszteség ennek köszönhetően építő helyre kerülhet az életében, mindemellett a családi és baráti kapcsolatok túlterhelődését, az újabb veszteségek kialakulását is megelőzi.

Sober controll

A sober controll, vagyis józanság kontroll az a szolgáltatásom, amellyel segítem azt, hogy "tiszta maradj": ha szerfogyasztó vagy, ellen tudj állni annak a kísértésnek, hogy újra használd a szered, vagy ha valamilyen viselkedési szokásodon szeretnél változtatni, támogatlak abban, hogy ne azt a viselkedést kövesd, amit megszoktál, és amitől éppen szabadulni szeretnél.

Életúnk során számtalan szokásunk válik egy idő után terhessé, olyanná, amitől szívesen megválnánk. Ezek azok a szokásaink, legyen az a dohányzás, hajcsavargatás, körömrágás, túlzott kávéfogyasztás vagy alkoholfogyasztás (a sort még hosszan folytathatnánk), amelyek ugyan nem akadályoznak a mindennapi életünkben, de már szívesen leszoknánk róluk. Nehéz a dolgunk ezen az úton: ezektől a függőségeinktől való szabadulásunkhoz leginkább az akaratunkra van szükség és még valamire: támogatásra azokban a pillanatokban, amikor "még csak egyszer, tényleg utoljára" élnék a szerrel vagy a szokásunkkal.

A sober controll szolgáltatásom ezekben a helyzetekben nyújt azonnali és hatékony segítséget Számodra, támogat azon az úton, amin elhatároztad, hogy járni fogsz. Az első lépést, az elhatározásod már megtetted - minden másban a sober controll-al segítelek.

Pályaudvari szolgáltatás

Minden helyzet, minden ember különböző, így előfordulhat, hogy nem én vagyok a megfelelő szakember ahhoz, hogy a nehézséget okozó helyzetben megfelelően támogatni tudjalak. Ebben az esetben a megfelelő szakember megkeresésében és a hozzá való eljutásban támogatom azt, hogy segítséget kapj.